Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příběh dnes šestnáctileté Amelie Kearney ze Systonu v anglickém hrabství Leicestershire by mohl být předlohou k americkému filmu... Dívku kvůli skolióze léta sužovaly ukrutné bolesti zad, které neustaly dokonce ani v momentě, když ležela na posteli. Páteř měla tak křivou, že se nemohla ani předklonit, aby si obula boty.

Přestože měla Amelie všechny předpoklady ke splnění modelingového snu, zdravotní potíže jí cestu k přehlídkovým molům značně komplikovaly. Brunetku si sice agent Daniel Cooke z modelingové agentury Daniel Model Management vyhlédl už v jejích třinácti na koncertě Beyoncé, dívka si ale musela na operaci počkat až do doby, kdy bude ukončen její růst.

K zákroku, během nějž jí lékaři umístili po obou stranách páteře tyče, sloužící k jejímu postupnému narovnání, došlo teprve loni, ale Amelie se už nyní může pochlubit spoluprací s několika známými značkami a módními domy i s agenturami ve městech módy po celém světě. V Londýně ji zastupuje Elite, v Paříži Marilyn Agency a další dvě agentury v Los Angeles. Zájem už projevily i agentury z Milána a New Yorku. Kearney už má za sebou například focení pro Urban Outfitters a brzy ji čeká i kampaň pro Chanel...

Reklama

Další články

Načítám