Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Nevěříte na anděly? Tak začněte! Protože jeden docela malinký se vejde vašim stárnoucím rodičům do kapsy, a kdyby potřebovali pomoc, přivolá ji. SeniAngel je zařízení velikosti klíčenky, které nejen oznámí nouzovou situaci při stisku tlačítka SOS, ale také přesně oznámí polohu seniora a při pádu vyšle nouzový signál. Senior s ním může do lesa i do sprchy a vy máte jistotu, že vaše stárnoucí máma či táta nezůstane v případě nouze bez pomoci.

„Každé ráno jsem odjížděla do práce s vědomím, že nechávám doma mámu po infarktu.  Strachu, že se něco stane, jsem se nedokázala zbavit,“ popisuje svou situaci paní Jitka z Olomouce. „Mobil sice máma vlastní, ale většinou ho nechá ležet na nočním stolku v ložnici, a kdyby se jí něco stalo, asi k němu vůbec nedojde.“ Paní Jitka bydlí s rodinou a svou mámou v rodinném domku na kraji města. Každý den odjíždějí autem – děti do školy, rodiče do práce. Doma zůstane sedmdesátiletá maminka po infarktu. Přistěhovala se k rodině po smrti manžela a je vděčná, že nemusí žít o samotě. Přesto dcera zvažovala, jak bojovat se strachem, který ji doprovází celé dny v práci. „Co když máma leží doma na zemi a nemůže si přivolat pomoc?“ Doktoři jasně varovali, že problémy se srdcem se budou opakovat.

„Doslova vysvobození z nekončícího stresu pro mne je služba SeniAngel. Za 16 korun denně vím, že kdyby mámě něco bylo, zmáčkne tlačítko SOS, a já můžu ihned zasáhnout.“ Poplach už maminka jednou spustila. V koupelně se jí zatočila hlava a spadla na podlahu. Pádový senzor okamžitě vyslal alarm na dceřin mobil. „Zavolala jsem mamince obratem zpět. Super na přístroji je, že i když maminka nebyla schopná nic dělat, mohla jsem se s ní hned bavit. Hovor nečeká, až ho někdo přijme. Okamžitě slyšíte, co se v okolí přístroje děje, i kdyby postižený nebyl s to zařízení ovládat. Máma naštěstí neomdlela, a když uslyšela můj hlas, rychle se uklidnila.“

Zpětně Jitčina maminka hodnotí: „Víte, já si na ty moderní vymoženosti moc nepotrpím. Mobil bych si v životě nevzala na záchod ani do koupelny. Ale tohle malé a roztomilé tlačítko už nedám z ruky. Nosím ho zavěšené na krku a vím, že jsem stále pod ochranou anděla. Můžu se s ním i sprchovat.“

„Máma rozhodně není nemohoucí. Chodí do klubu seniorů, do místní knihovny jezdí na kole. Teď, když vím, že stále u sebe nosí SeniAngel, mě konečně opustily chmurné představy, že někde leží bez pomoci, zatímco já si třeba v práci vařím kafe.“

Foto: Super.cz
Přístroj se dodává včetně SIM karty, GPS modulu a pádového senzoru

Paní Jitka zvažovala, že z práce raději odejde a bude s mámou doma. Jenže příspěvek na péči o blízkou osobu je tak malý, že by rodina měla finanční problémy. „Splácíme hypotéku, dvě děti máme na střední škole a nejstaršího syna už na vysoké. Není to jednoduché rozhodnutí, odejít z práce a starat se o nemocného rodiče. Navíc máma nepotřebuje soustavnou péči. Jediné, co by mě k odchodu z práce hnalo, je strach, že prostě nebudu u mámy, když mě bude potřebovat. Udělala pro mne v životě toho tolik a já ji za to mám opravdu ráda i s jejími stařeckými vrtochy,“ usmívá se paní Jitka.

A maminka obejme svou dceru kolem ramen: „Já jsem byla rozhodně proti tomu, aby kvůli mně opustila perspektivní zaměstnání. Nevychovala jsem ji proto, aby ve svém nejlepším věku seděla na zadku vedle staré babky,“ směje se šťastná sedmdesátnice.

„Je to opravdu rozdíl, jestli platíte 16 korun denně za službu SeniAngel, nebo opustíte zaměstnání. Přístroj i s nabíjecím stojánkem jsme dostali k službě zdarma. Přes internet jsme jednoduše zadali nouzová čísla, na která SeniAngel posílá tísňové zprávy. Na prvním místě dostanu zprávu samozřejmě já, pokud ji nepotvrdím, zadali jsme manželovo číslo a pro jistotu jsme na třetí pozici zadali číslo na tetu, která bydlí naproti, a navíc je zdravotní sestra. Ráda s tím souhlasila a už taky koupila SeniAngel svému stařičkému tátovi na Vánoce.“

V ceně je už zahrnuto vše, včetně telefonní SIM karty, GPS modulu a pádového senzoru. Zdarma je také užití internetového rozhraní, které na mapě ukáže, kde se přístroj nosící senior nachází. „Prostě jsme koupili krabičku SeniAngel, v té byl aktivační kód, přístroj a jednoduchý návod. Celé nastavení trvalo pár minut, ale užívání služby mi změnilo celý život. Až teď si uvědomuji, jak mě neustálý stres vyčerpával.“ Hodnotí na závěr paní Jitka změnu, kterou do její rodiny přinesl anděl jménem SeniAngel.

Služba se platí na rok dopředu a rok užívání se počítá až od aktivace na internetu. Takže chcete-li koupit rodičům užitečný dárek na Vánoce, objednejte ho včas a aktivujte, třeba až v lednu půjdete po svátcích do práce. Můžete se těšit na to, že ta část mozku, která se trápila starostí o vaše blízké, si v příštím roce vydatně odpočine.

Objednávejte na www.seniangel.eu

Další články

Načítám