Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor, scenárista a tvůrce pořadů jako Šest ran do klobouku či Manželský pětiboj Pavel Lukeš (72) otevřeně promluvil o chvílích, které byly ty nejtěžší v jeho životě - o boji s nádorovým onemocněním a náhlém úmrtí manželky, se kterou strávil 48 let.

Před dvěma roky začal pociťovat nevolnosti, nechutenství, hubnul a byl unavený. Lékař jej po několika vyšetřeních poslal do nemocnice, přesná diagnóza ale byla dlouho neúplná. „Nejhorší bylo to první, když mi řekli, že to je 'rak',“ vyprávěl Lukeš v pořadu 13. komnata na České televizi. „Ani ne tak pro mě jako pro manželku, která se bála, že jí odejdu. Ta mě podržela a pomohla mi úplně nejvíc,“ vzpomínal na těžké okamžiky, které nedávno popsal i Super.cz.

Až operace, které se lékaři nejdřív báli kvůli Lukešovu infarkty oslabenému srdci, on ale zákrok risknul, dala přesnou odpověď - lymfom (onemocnění mízních uzlin), podtyp s velkou šancí na uzdravení. A léčba skutečně zabrala.

Krátce předtím, než se zcela uzdravil, ale přišla další rána, po 48 společných letech mu náhle zemřela žena. „Já si myslím, že to bylo horší než ta rakovina. Jsou to věci, který nelze předvídat a člověk na ně nemůže být připravenej,“ míní Lukeš.

Ten i dnes ve svých dvaasedmdesáti letech pracuje, věnuje se scenáristice, a věrným společníkem je mu pes Jack.

Reklama

Další články

Načítám