Hlavní obsah
Článek

Měla být za anděla, a tak modelka a finalistka Miss Kateřina Votavová na nabídku focení nové kolekce návrháře Michala Marka kývla. Ale až na place zjistila, že kolekce se jmenuje Rebelie 2017, a ten její anděl bude pořádně dekadentní a hříšný. A že bude nahoře bez.

Focení kolekce probíhalo za plného provozu v designovém showroomu, a tak zatímco Katka musela pózovat nahoře bez, kolem proudily davy lidí a nestačily se divit, co to vidí. „Když nejste ti, co jsou nazí, vypadá to jako legrace, ale já jsem docela stydlivá holka,“ říká Kateřina. „Naštěstí jsem se za ta léta v modelingu naučila docela dobře krýt, takže doufám, že nikdo nic zásadního neviděl,“ směje se a dodává, že z mládí má za sebou dost rebelií, takže ztvárnit hříšného anděla pro ni nebyl zase tak těžký úkol. Nicméně jednou by chtěla být vyfocená jako něžný anděl.

Že je rozhodně na co se těšit, potvrzují i první ohlasy na snímky fotografky Maye Duljevič, která dokonale zachytila dekadenci celého projektu. Návrhář Michal Marek ke své kolekci říká: „Chci ve věcech vidět prožitek, chtíč, touhu, zvrhlost, prostě osobitost. Nechceme vidět či slyšet fádní věci a názory, stejně tak netoužíme ani po fádní módě. Dnešní doba je sice plně ovládána individualismem, ale všichni toužíme po tom být jiní, originální, až se stáváme součástí stáda.“

Právě to je to, co se Kateřině Votavové na nové kolekci líbí. „Já jsem byla odmala rebelka. Naši tomu teda říkali parchant, ale vždycky jsem měla svou hlavu a vždycky, teda skoro vždycky, jsem věděla, co chci, a co ne. A nikdy jsem se nebála to říct, i když jsem si tím třeba udělala nepřátele,“ svěřuje se Katka a říká, že v dnešní době, která zase lidi zahání do kouta a nutí je neprojevovat nahlas své názory, je důležité někdy provokovat.

Takže když se jí naskytla možnost být součástí kolekce, nadšeně kývla. I za cenu toho, že zase půjde do naha. „Dokud mám co ukazovat, tak by přece byl hřích to neukázat,“ říká a dodává, že koketuje s myšlenkou, že si některý model z nové kolekce pořídí. „Určitě to ale bude nějaký, ve kterém budu trochu více zahalená. Přece jen i provokace má své hranice,“ směje se.

Reklama

Další články

Načítám