Hlavní obsah
Článek

Rozhodně se vymykají měřítkům průměrných českých rodin, pravdou ale je, že Jiří (†82) a Olga (46) Menzelovi mají navzdory svému nestandardnímu rodinnému fungování mezi sebou o to víc lásky.

Menzelovi, kteří vychovávají dcery Annu Karolínu a Evu Marii, žijí v oddělených domácnostech, ale tráví spolu mnoho času, víc než některé 'standardní' rodiny. „Vídáme se prakticky denně. Někdy jsou holky u mě, někdy jsem já u nich,” uvedl Menzel na otevření butiku s luxusními postelemi a dále dodal: „Olinka je hodně zaměstnaná. Svoji práci si ale dělá, většinou až holky usnou. Děti nikdy o nic neošidí. To já bych nevydržel,” uvedl Menzel a jeho manželka ho doplnila: „Je pravda, že oddělené domácnosti mají své. Jirka pracuje z domova a neměl by klid.”

Olga během našeho povídání připomněla nedávnou historku, která se stala během návštěvy restaurace v ruském Petrohradu. „Holky ten večer hrozně zlobily. Jirka se na mě jen udiveně podíval a suše se mě zeptal: ’To máš tak pořád?’,” smála se manželka oscarového režiséra.

S uspořádáním rodinného života jsou zjevně spokojení. „Kdybychom v naší situaci řešili, jak to má někdo jiný, tak se k ničemu nedobereme. Každý má možnost volby a do určité míry se rozhodnout, jak bude žít svůj život,” říká Olga a jedním dechem dodává: „Ve většině domácností to funguje tak, že tatínek chodí přes den do práce a přijde až večer. My to tedy nemáme úplně jinak. Je dost málo otců, kteří si můžou dovolit s dětmi být pořád.”

Na závěr našeho povídání jsme se manželů ptali, jestli plánují i třetího potomka. „To záleží čistě na Olze. Já jí to nedoporučuju,” uvedl Jiří Menzel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám