Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako šéfredaktorka módního magazínu měla k módnímu designu vždy velmi blízko, nikoho proto příliš nepřekvapilo, že Barbara Nesvadbová (49) navrhla vlastní kolekci oblečení.

„Když se člověk delší dobu pohybuje v módě, tak brzy zjistí, že se všechno opakuje, člověk po ničem netouží, a zároveň přesně víš, co ti sluší. Tak jsem si představila, co by rády nosily moje kamarádky. Mám pár věcí, které si nechávám šít u švadlen, které se lidem líbí, a možná by se podařilo je prodat,” uvedla Bára a jedním dechem dodala: „Návrhářka Markétka Kopecká se rozhodla, že to střihne. Slovo dalo slovo a najednou se moje sukně bude prodávat v Rumunsku, Bulharsku, v Nizozemsku, na Ukrajině.”

17. listopadu představila Nesvadbová své, jak jinak než černé kousky oblečení u příležitosti otevření concept storu v pražském obchodním centru Kotva. Na akci si Bářiny modely oblékly její kamarádky Pavlína Němcová, Kaira Hrachovcová a Monika Koblížková. „Jsou úplně zlaté, vypadají v tom krásně,” plesala spisovatelka.

Snažím se prací získat peníze na rehabilitaci dětí jakýmkoli způsobem,” popisuje Barbara, která věnuje část z prodeje své kolekce na zafinancování procedur Elen Szymanzské v rehabilitační klinice Axon. Šestiletá dívenka totiž trpí poruchou vývoje. „Jedna rehabilitační kúra stojí 54 tisíc, což je pro její maminku hodně peněz, jelikož je vdova a stará se ještě o jednoho malého kluka,” řekla Bára.

Kolekce má nejen charitativní, ale i autorský podtext, a proto jsou podšívky jednotlivých kousků popsané úryvky z Bářiny poslední knížky Laskonky. Najdete v nich otázky bez odpovědí, které autorka lidem ráda klade, nebo kusy fejetonů. S troškou nadsázky by se tedy dalo říct, že se nositelkám Bářiny módní kolekce Bibloo by Barbara Nesvadbová budou mít lidé tendenci dívat pod sukni.

Reklama

Další články

Načítám