Hlavní obsah
Článek

Data ve spojení s chytrými aplikacemi jsou každodenním pomocníkem, který nám usnadňuje běžný život, šetří čas i peníze. Kromě toho, že je využíváme k práci a komunikaci, zvykli jsme si tak vyřizovat finanční záležitosti, objednávat zboží, vyhledávat služby nebo tipy na dovolenou.

Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak významnou pomoc představují tyto zdánlivě obyčejné vymoženosti v životě lidí se zdravotním postižením? Jak moc často a na co data využívají?

Podle České asociace paraplegiků řeší vozíčkáři stále nejvíce mobilitu a svoje data tak při cestování nejčastěji využívají na dvě chytré aplikace. Jednou z nich je vozejkmap.cz a tou druhou idos.cz, kde si mohou vyhledat nízkopodlažní spoje. Další využití se pak moc neliší od toho, jak data využívají zdraví lidé. Jen s tím rozdílem, že pro vozíčkáře mají stále mnohem větší význam. Tuto skutečnost si dnes uvědomuje stále více firem, které se snaží vyvíjet a podporovat chytré aplikace a technologie, které umožňují jedincům se zdravotním postižením se lépe a plnohodnotně zapojit do běžného života.

Svátek dobrovolnictví aneb Giving Tuesday

29. listopadu se již pátým rokem slaví po celém světě svátek dobrovolnictví a dárcovství a Česká republika se do oslav zapojuje letos poprvé. Mezi první, kdo se k této dobročinné aktivitě přihlásili, jsou zaměstnanci Vodafonu. Financemi z plánovaných sbírek například vybaví spinální jednotky v ČR tablety s připojením a asistivními technologiemi k ovládání mobilních zařízení.

Další články

Načítám