Hlavní obsah
Článek

Kalendář Proměny byl včera slavnostně pokřtěn a byly také zveřejněny všechny jeho stránky. Ty jsou tentokrát stylizované do známých filmových plakátů a majitelé kalendáře se mohou těšit na české herce a herečky ve vizuálech ke snímkům Smrt jí sluší (Chantal Poullain, Michal Dlouhý, Jan Cina), Flashdance (Klára Issová), Holka nebo kluk (Martha Issová) či Lid versus Larry Flynt.

Právě Woodyho Harrelsona, rozpaženého a jen v roušce z americké vlajky pózujícího na pozadí dámského klínu, našli tvůrci v čele s Chantal Poullain v Ondřeji Vetchém (61). Dostat ho před objektiv ale prý nebylo nic jednoduchého. „Každý rok se stane série zázraků, třeba jako donutit Pavlu Tomicovou sedět nějakou dobu v klidu, dostat Ondřeje Vetchého vůbec ke dveřím ateliéru, nebo najít malou skulinu v rozvrhu těch nejvíce vytížených. Nakonec se to vždy povede, a za to vděčíme i těmto lidem, kteří propůjčí kalendáři tvář a vyjadřují tak podporu dobré věci,“ uvedl autor fotografií Petr Kurečka.

„Každý rok je díky prodeji možné podpořit naše projekty pro děti. Již během roku se mne lidé ptají, jaká překvapení zase připravíme. Moc bych chtěla poděkovat fotografovi Petru Kurečkovi a jeho kolegům, desítkám osobností, které si každý rok najdou čas na náš projekt, také absolutně všem, kteří si kalendář koupí a dražitelům originálních fotografií,“ doplnila jej Poullain, zakladatelka Nadace Archa Chantal, na jejíž konto výtěžek z prodeje kalendářů jde.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám