Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Národní potravinové sbírky se zapojil obrovský počet lidí včetně známých osobností. Bohulibý projekt podpořila také rodina Adamcova. Děti režiséra Jiřího Adamce a moderátorky Jany Adamcové dobře vědí, jak tato sbírka funguje a komu pomáhá.

„Sbíráme jídlo, abychom to dali chudým lidem,“ vysvětlila zcela jasně podstatu Národní potravinové sbírky sedmiletá Jasmína. „My vždy, když jsme u dědy, který zažil dobu komunismu, kdy toho nebylo tolik, slyšíme takové řečnění, jez, dokud můžeš, nebo pokud máš co a máš možnost,“ řekl desetiletý Daniel a následně přiznal, že momentálně bojuje se sladkostmi.

„Snažím se hodně krotit, nevím, co je to držet si linii, a raději bych už to tady dál nerozváděl,“ svěřil se školák, který se pochlubil, že letošní Vánoce stráví s rodiči a sestrou v Austrálii a na Novém Zélandu.

A co s jídlem, které v rodině režiséra a moderátorky zůstane na talíři? „To většinou dojí táta. Ale moc zbytku u nás není,“ přiznal Daniel a dodal. „Táta je takový bezedný koš!“

Na to ale okamžitě zareagoval proslulý režisér Jiří Adamec. „Táta totiž vyrůstal v prostředí, kde nebyl nadbytek. My jsme byli tři kluci, každý dostal kousek chleba, byli jsme v rodině, kde nebylo moc peněz, a tak jsme si to přenesli i do současných životů. My víme, co to je mít hlad, a tak nám pak není zatěžko přispět a celý život hlídat, aby se nic nevyhazovalo, i když si samozřejmě teď žijeme v nadbytku,“ uzavřel velmi hezky Jiří Adamec celou akci.

Reklama

Další články

Načítám