Hlavní obsah
Článek

Představitel šišlavého vietnamského obchodníka Lia z Ohnivýho kuřete se stal jedním z nejoblíbenějších herců seriálu. Viet Anh Doan zažívá díky tomu jak milé, tak stinné stránky popularity. Jednatřicetiletý sympaťák mluvící bezchybnou češtinou nyní pokřtil vlastní kuchařku a pochlubil se půvabnou přítelkyní. Mrkněte na fotky!

„Je mi teprve jednatřicet, jsem v podstatě mladý kluk. Je pravda, že v seriálu hraju Lia, pána ve středních letech, který už má dospělou dceru. Tu bych mít nemohl. Snaží se mě proto postaršit,“ řekl Super.cz na křtu své knihy Vietnamská kuchyně.

Že by někteří vietnamští prodavači hráli na zákazníky podobnou habaďúru, jako Lio, který šišlá, jen aby měl víc kšeftů, to prý nezažil. „Je to jeho know-how. Ve skutečnosti někteří umí hůř, někteří lépe česky, ale že by někdo záměrně mluvil takhle špatně, to si nemyslím,“ směje se.

Na svou knihu je velmi pyšný. „Jsou to recepty naší rodiny. Něco vařila moje maminka, něco má švagrová, která je také výborná kuchařka. Jde o tradiční vietnamské pokrmy. Český čtenář se tam dozví, že některá jídla mohou být velmi jednoduchá a přitom velmi dobrá. Chtěl jsem tam i trošku nastínit, jak se v Asii stoluje. Spousta pokrmů je tam v kombinaci, protože teprve pak je chuť kompletní,“ vysvětlil Viet, který na akci dorazil i s bratrem, jenž si v Ohnivým kuřeti také zahraje.

S přítelkyní je rok a půl a jak říká, že by se za nimi lidé otáčeli, v dnešní pokrokové době už nehrozí. Ani rasistické narážky nemusel řešit. „Jen jednou jsme měli nějaký konflikt, ale to nebylo kvůli mému původu, to byl prostě nějaký člověk, kterého můžu označit jedině slovem začínajícím na písmeno dé,“ vyprávěl s úsměvem v civilu bankéř, který poskytuje služby veřejnému sektoru.

Lidé ho prý díky televizi sem tam poznávají, ne vždy je to ale příjemné. Například, když je někde s přítelkyní a fanoušci nerespektují, že chce mít také soukromí.

„Párkrát se mi stalo, že jsem si říkal, že to ti lidé snad ani nemyslí vážně. Naběhnou za mnou a začnou na mě otravně šišlat: ‚Tšišta pade, dej mi šlevu!‘ Nebo na mě křičí přes celou místnost. Na takové lidi nemám chuť reagovat,“ dodal Viet.

Reklama

Další články

Načítám