Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ti, co měli rádi jeho bystré postřehy a moderování Černých ovcí, se stále ještě nemohou vzpamatovat z toho, že Vlado Štancel (†52) není už mezi námi. Jak Super.cz již informoval, dlouholetý reportér České televize nečekaně ve čtvrtek zesnul, a to v ten samý den, kdy ještě natáčel. Nyní vycházejí najevo další okolnosti ohledně jeho skonu.

Podle některých zpráv zkolaboval na chodbě domu v Praze 5, kde rok bydlel s manželkou Zuzanou. A přestože činžák stojí jen čtvrt kilometru od nemocnice na Malvazinkách, záchranáři mu už nedokázali pomoci. Spekuluje se o embolii.

„Pan Štancel těžko dýchal a mezi dveřmi najednou padl na zem. Zavolali jsme záchranku. Lékaři ho oživovali celou hodinu. Marně, bohužel,“ svěřil Blesku Štanclův soused.

Smrt původem Slováka, na jehož bezchybné češtině by ale nikdo nepoznal, že se narodil v Bratislavě, lidi kolem něj zdrtila. Nebyl snad nikdo, kdo by proti němu měl byť sebemenší věc.

„Mám tě ráda, Vlado. A píšu záměrně v přítomném čase. Chci věřit, že tu s námi pořád někde jsi. Byť v nějakém čtvrtém či pátém rozměru. Nebo už astrálně létáš. To sis přece tak přál naučit. Tak šťastný let, chlape. Chybíš nám. Moc,“ napsala dojemně na sociální síť Iveta Toušlová, moderátorka dalšího pořadu České televize, Toulavé kamery.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám