Hlavní obsah
Článek

I když se Dara Rolins (51) dušuje, že loni v létě těsně před autonehodou, při které zemřel protijedoucí řidič skútru Jindřich Rotrekl (†63), jela dvacet centimetrů od své krajnice, fotografie z místa činu hovoří o opaku. A také plánky místa nehody z posudku, který si nechala vypracovat vdova Olga Rotreklová (69) a s nímž se podle jejího tvrzení ztotožnil i revizní posudek policie, ukazují, že to není pravda. Zpěvačce teď hrozí obvinění se sazbou až šest let vězení.

V současnosti existují tři posudky. První, který vznikl krátce po nehodě a na základě kterého zastavila státní zástupkyně trestní stíhání zpěvačky. Vdova si však za 28 tisíc nechala vypracovat posudek druhý, který hovořil v Dařin neprospěch. Oba tyto posudky nyní posoudil nezávislý znalecký ústav v Brně a podle tvrzení pozůstalých po Jindřichu Rotreklovi jasně potvrdil výsledky druhého posudku - Dara Rolins je podle něj vinná a celou dobu prý lhala.

"Tvrdí se v něm, že k srážce došlo v jízdní dráze pana Rotrekla a že paní Rolins přejela přes polovinu vozovky do protisměru a tam ho srazila. Teď už není pochyb o tom, kde se nehoda stala a kdo porušil předpisy. A též není pochybnost o tom, že nemluvila pravdu, když tvrdila, že jela dvacet centimetrů od své krajnice. V revizním posudku se dokonce píše, že se dokonce dostala až metr přes polovinu vozovky, což při šíři vozovky činí skoro čtyři metry rozdíl od její výpovědi," sdělil slovenskému týdeníku Plus 7 dní, který přinesl i plánky z nehody, právník vdovy Rotreklové Karel Friml. Zpěvačka se nechce vyjadřovat do doby, dokud ji nekontaktuje sama policie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám