Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Všimli jste si knírů všude kolem vás? Ne, není to nový trend, ale je tu Movember. Projekt, který upozorňuje na důležitost prevence rakoviny prostaty a zároveň sbírá prostředky na podporu léčby této nemoci. Začalo to jako recese dvou kamarádů, dnes jde o celosvětový event, který podporují miliony lidí a stovky firem. U nás tuto akci letos poprvé podpořil i největší online prodejce parfémů a kosmetiky - eshop Notino. Přidáte se?

Z recese k záchraně životů

Movember začíná každý rok 1. listopadu a vznikl v roce 2003 v Austrálii jako recesistická akce pánů Travise Garone a Luka Slatteryho. Ti chtěli, aby se knír stal opět módním trendem a v tomto roce jejich výzvu přijalo dalších 30 mužů. Za těch 13 let se mnoho změnilo a dnes má komunita mužů a žen, kteří se k této akci každoročně hlásí, přes 5 milionů členů. Podvedlo se vybrat přes 400 miliónů liber, které podpořily více jak 1200 zdravotních programů věnujících se zdraví mužů, které je velmi často podceňováno, a muži tak umírají zbytečně a mladí. Muži o svých problémech mluví neradi, což vede k tomu, že se k lékařské pomoci dostanou mnohdy pozdě. Rakovina prostaty, na kterou se Movember zaměřuje, je druhou nečastější formou rakoviny u mužů.

Foto: Super.cz
movember

Jak můžete Movember podpořit?

Způsobů, jak akci Movember můžete podpořit, je hned několik. Můžete přispět přímo, a to přes stránku www.cz.movember.com/donate. Příspěvek může být formou obecného daru, nebo se můžete zaregistrovat a také vytvořit vlastní tým třeba s kolegy z práce a sbírat prostředky dohromady. Třeba jako v Notinu, které hnutí Movember oficiálně podporuje, tak se k nim samozřejmě můžete přidat. Stačí si tým pod názvem Notino na stránkách Movembru najít a společně tak začít pomáhat ostatním.

Když knír, tak dokonalý

Nejčastějším a zároveň nejviditelnějším způsobem, jak Movember podpořit, je nechat si narůst knír. Stačí se na začátku měsíce oholit a v průběhu celého listopadu o svůj knír náležitě pečovat. A aby takové oholení bylo co nejlepší a následná péče o knír co nejsnadnější, Notino pro vás připravilo několik tipů na výrobky, které jsou v poslední době nejvíce „in“.

Holení břitvou se nadobro vrátilo do pánských koupelen, a pokud i vy chcete začít s klasickým holením, tak určitě sáhněte po břitvě The Bluebeards Revenge Razors & Blades. Manipulace s ní je velmi jednoduchá a hladké oholení předčí vaše očekávání. Mýdlo na holení je poslední dobou hodně populární. A přírodní tuhé mýdlo Zew for Men pánům z Notina doslova učarovalo. Je praktické, skladné a navíc obsahuje dřevěné uhlí, jehož blahodárné účinky jsou známy již řadu let. Absorbuje nečistoty z povrchu kůže i hlubších vrstev a je to jeden z nejsilnějších přirozeně se vyskytujících absorbentů.

Pokud používáte krém nebo mýdlo na holení, tak je dobré ho aplikovat na tvář štětkou. Pokud máte rádi doopravdy kvalitní věci, které vám vydrží řadu let, tak sáhněte po štětce od britské značky klasického holení Captain Fawcet. A mimochodem, je vyrobena z jezevčí srsti. A až vám knír začne růst, tak určitě budete chtít, aby byl upravený a vypadal skvěle! Stačí mít po ruce skládací hřeben od stejné značky a perfektní knír bude samozřejmostí.

Další články

Načítám