Hlavní obsah
Článek

Přátelé a kamarádi dlouholetého reportéra České televize Vlada Štancla (†52), který uváděl prozákaznický pořad Černé ovce, smutní! Všemi oblíbeného chlapíka zastihla smrt naprosto nečekaně, v den, kdy skonal, dokonce ještě natáčel. Jak na něj vzpomíná kamarád, který s ním jeden čas byl jedna ruka?

„Smrt Vlada mě šokovala. Vždyť to byl docela mladý chlap! Je mi to nesmírně líto. Poznali jsme se při natáčení mého prvního filmu podle mého vlastního scénáře Pamětnice. Vlado si plnil sny. Chtěl být strašně moc režisérem, proto jsem mu tu úlohu svěřil. Byla s ním neuvěřitelná zábava, měl zvláštní, ale velmi milý humor. A byl to neuvěřitelně čestný a slušný člověk. Když měl poslat slovutného režiséra Jiřího Krejčíka, který byl ve filmu v roli herce, na záchod, odkud měl do záběru vylézt, nebyl to pro něj hanlivé slovo schopný ani vyslovit. Pan Krejčík se už čertil, ale stejně to neřekl,“ vzpomíná na Štancla s dojetím filmař Tomáš Magnusek.

„Co vím, máme podobný osud. I on, stejně jako já kvůli Pamětnicím, se hrozně zadlužil, aby natočil svůj první film. Dokonce snad prodal auto, aby měl na dodělávky. Své vášni podřídil vše. K hercům se choval naprosto přátelsky, mračil se opravdu jen velmi výjimečně. Těm, co ho měli rádi, a že jich nebylo málo, bude strašně moc chybět,“ dodal Magnusek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám