Hlavní obsah
Článek

V pohádce Anděl Páně 2, která se objeví v kinech již za tři týdny, se setkáme znovu nejen s čertem Uriášem a andělem Petronelem, ale také s postavami v nebi v čele s tím nejvyšším – Pánem Bohem v podání Jiřího Bartošky.

Režisér Jiří Strach přiznává, že když před časem lékaři diagnostikovali Jiřímu Bartoškovi rakovinu, velmi se modlil za jeho uzdravení. „Neumím si představit, že by někdo v Čechách mohl zahrát lépe Pána Boha než on, a užíval si to,“ vysvětluje. „Když byl marod, tak kdyby se cokoliv stalo, tak bych tenhle film netočil. Prostě on je pro mě jako Pán Bůh naprosto nenahraditelný. Takže jestli se někdo hodně modlil za uzdravení Jirky Bartošky, byl jsem to já, protože bych nemohl natočit Anděla Páně 2,“ dodal.

A jak se Jiří Bartoška coby Bůh změnil za jedenáct let, které uplynuly od natočení prvního dílu? To jasně dokazují fotky. V nové pohádce se obejde bez dotvoření šedin, přibyly vousy. Ale jak tvrdí režisér, Boha nikdy nikdo neviděl, tak proč by nemohl vypadat právě jako 'Barťák'. A co na to herec? „Speciální příprava na roli? V každém z nás je vlastně kus Boha, takže jen hraji to, co jsem. Když hrajete vraha, tak se na to taky nepřipravujete tak, že někoho zabijete,“ říká Bartoška.

Reklama

Další články

Načítám