Hlavní obsah
Článek

Ti, kteří zatouží bydlet ve stejném domě jako král rock’n’rollu Elvis Presley (†42), budou muset sáhnout hodně hluboko do kapsy. Tedy spíš do bankovního účtu. Dovolit si tenhle luxus v Beverly Hills mohou opravdu jen ti nejzaopatřenější. Nemovitost, v níž žil Presley se svou ženou Priscillou a dcerou Lisou Marií v letech 1967 - 1973, je k mání za 30 miliónů dolarů, což v přepočtu na koruny dělá miliónů rovnou 738.

Je až k nevíře, že se požadovaná cena za dům ve francouzském stylu o pěti ložnicích a třech koupelnách s okny od podlahy ke stropům zdvojnásobila během pouhých dvou let. Současný majitel jej totiž pořídil v roce 2014 za 15 miliónů dolarů, zatímco Presley za něj v 60. letech minulého století zaplatil 400 tisíc dolarů.

Dům ovšem majitele mění až překvapivě často, v letech 2012 - 2014 jej vlastnil zakladatel řetězce Hard Rock Café Peter Morton, který dokonce plánoval stavbu zdemolovat, ačkoli ji pořídil za 10 miliónů dolarů. Památný dům je totiž dodnes častým terčem zájmu a návštěv Elvisových fanoušků, a to i téměř čtyřicet let po jeho smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám