Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Michal Jančařík (41), kterého znají diváci televize Nova z relace o počasí, podstoupil před měsícem plánovanou transplantaci ledviny. S orgánem měl dlouhodobé obtíže, zvětšil se mu a v létě dokonce praskl. Krátce po zákroku bohužel přišly další zdravotní komplikace.

Transplantaci Jančařík podstoupil v Plzni a zdálo se, že nejhorší má za sebou. „Transplantace, zaplať Bůh, proběhla skvěle, udělali mi ji ve Fakultní nemocnici v Plzni naprosto perfektně a ledvina, musím zaťukat, funguje bezvadně,“ pochvaloval si. Vzápětí se ale dostavily potíže a Michal musel na další, tentokrát nečekanou akutní operaci.

„Tři dny po transplantaci jsem náhle musel na stejně těžkou a naprosto neplánovanou operaci míchy. Stalo se to, že u míchy praskla céva a vytékající krev na míchu velmi tlačila. Lékaři tlačící krev odsáli, ale tlak na míchu byl velký a způsobil nefunkčnost mých spodních končetin," uvedl pro tn.cz Jančařík, kterého nyní čeká těžké období - v Praze, kam ho z Plzně převezou, se bude snažit dolní končetiny rozpohybovat.

„Jsem pozitivní a pevně věřím, že rehabilitace bude mít své výsledky, i když vím, že je to otázka měsíců,“ dodal s nadějí a nezapomněl poděkovat plzeňským lékařům za péči a rodině za podporu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám