Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oscarový herec Sean Penn (56) natáčí v irském Dublinu svůj poslední film, životopisné drama The Professor and the Madman, v němž ztvárňuje amerického válečného chirurga Williama Chestera Minora (1834 - 1920), který ve své době pomohl rozšířit Oxfordský slovník angličtiny o velké množství pojmů.

Jelikož Minor byl i tak trochu podivín trpící paranoiou, nešťastnou náhodou zastřelil muže, o němž si myslel, že se mu vloupal do bytu. Léta potom pobýval v psychiatrické léčebně v anglickém Berkshiru.

Tvůrci filmu se pochopitelně snažili jeho představitele co nejvíc přiblížit původní postavě a z jinak charizmatického herce, jehož exmanželkami byly Madonna či herečka z filmu Forrest Gump Robin Wright, vytvořili zchátralého starého muže. Držitel dvou Oscarů za Tajemnou řeku a Milk, který se poslední roky opakovaně rozcházel a opět dával dohromady s krásnou Charlize Theron, možná aspiruje na další nominace na filmová ocenění...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám