Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Film, který získal Oscara za trikové efekty, to byla výzva pro Kalendář Proměny 2017. Na jednom plakátě se sešly hvězdy rovnou tři. Chantal Poullain, zakaldatelka nadace Archa Chantal, charizmatický herec Michal Dlouhý a neuvěřitelně přesná kopie Goldie Hawn Jan Cina, jehož známe ze show Tvoje tvář má známý hlas.

"Bohužel vzhledem k vytíženosti herců jsme je nedostali na jedno místo v jeden den. To ale nevadilo, neboť se použil stejný nástroj, který vyhrál u filmu Smrt jí sluší cenu, a sice trikové efekty," uvedl Petr Kurečka, autor kalendáře.

Jak je tahle role pro hvězdnou Meryl Streep netypická, tak je pro Chantal Poullain samozřejmá svojí elegancí. „Když jsem hledal, které herečky by u nás mohly ztvárnit Meryl Streep ve filmu Smrt jí sluší, vtipnou, krásnou a věčně mladou, vycházela mi z toho jednoznačně Chantal,“ dodal Petr.

Chantal přišla do ateliéru s humorem sobě vlastním a s vážnou tváří vyprávěla o tom, jak cvičila celou noc to otočení krku před zrcadlem a divila se, že tam ještě tedy není. Michal Dlouhý bral všechno s jasným poklidem. Jan Cina, který fotil jako první z trojice, strávil na maskérském křesle nejdelší dobu, ale výsledek se tedy podařil. Musel totiž do kompletní výbavy, včetně nalepovacích nehtů, podprsenky a tuny líčidel.

Sám Honza se nám svěřil se svými počátečními pochybnostmi: „Upřímně jsem si na začátku říkal, že najít společné rysy bude těžké, ale myslím, že díky zázračným rukám maskérky a kostymérky, a samozřejmě umu fotografa, Cina zmizel a objevila se Goldie. Elixír mládí bych tedy ale vypít nechtěl. Jednak to zatím ve všech, v literatuře nebo ve filmu popsaných případech, nedopadlo s věčně mladými lidmi úplně dobře, a myslím, že je možné uchovat si mládí sám v sobě bez pomoci podobných lektvarů,” smál se.

Reklama

Další články

Načítám