Hlavní obsah
Článek

Britský královský palác oficiálně potvrdil, že princ Harry (39) a americká herečka Meghan Markle tvoří pár. Zároveň vyzval média, aby respektovala soukromí zamilovaného páru i hereččiny rodiny.

„Princ Harry si je vědom, že bude pokaždé velký zájem o informace z jeho soukromého života. Nikdy se s tím moc nesmířil, ale za ta léta pozornosti si vyvinul hroší kůži a zvykl si na mediální zájem,“ stojí mimo jiné v prohlášení s tím, že se princ snažil médiím vycházet vstříc.

Teď však novináři překročili určitou mez a Harry se bojí o bezpečí své přítelkyně, kterou nedokázal před mediálním humbukem ochránit, což si vyčítá.

Meghan Markle i její rodinní příslušníci byli vystaveni obrovské vlně obtěžování. Novináři se ve svých článcích nevyhnuli ani rasistickým řečem na Meghaninu matku a sexistickým narážkám, které připomínaly hereččiny pikantní filmové scény. Nechyběla ani snaha o uplácení Meghaniných bývalých partnerů ve snaze získat informace o jejím intimním životě.

„Není správné, aby po několika měsících vztahu byla slečna Markle vystavena takové mediální smršti. Princ Harry ví, že novináři hned řeknou, že to je cena, kterou "ona musí zaplatit" a že je to "všechno součástí hry", ale s tím princ absolutně nesouhlasí. To není hra - je to její život a jeho,“ píše se v dokumentu.

Princ prý připouští, že takovéto prohlášení není obvyklé, ale považoval za nutné ho prostřednictvím královského paláce vydat. Nyní věří, že se situace zklidní a novináři jeho přítelkyni přestanou obtěžovat a dopřejí jim oběma více soukromí.

Pětatřicetiletá Meghan Markle se s Harrym seznámila letos v květnu na sportovních hrách Invictus Games v Torontu. V době, kdy poznala prince, byl přitom jejím partnerem známý kanadský šéfkuchař Cory Vitiello.

Markle je známá především svou rolí Rachel Zane v oblíbeném seriálu Kravaťáci. Znát ji ale můžete i jako speciální agentku Amy Jessup v sérii Hranice nemožného či ze snímků Šéfové na zabití, Dostaň ho tam nebo Něco jako láska.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám