Hlavní obsah
Článek

Producentka Eliška Kaplický Fuchsová slavnostně zahájila výstavu toho nejlepšího z celoživotní tvorby zesnulého architekta Jana Kaplického. A na slavnostní akci nechyběla ani její téměř osmiletá dcera Johanka, která se narodila ve stejný den, kdy její slavný otec Jan náhle zemřel.

Malá Johanka roste jako z vody a ve společnosti je jako doma. Společně s Leonou Machálkovu se dokonce stala kmotrou nového charitativního kalendáře nadace Kaplicky Center. Johanka se odhodlala říci také pár slov: „Dobrý den, sešli jsme se tady proto, abychom pokřtili kalendář Jana Kaplického a já bych chtěla poděkovat mamince a tetě Evičce, že mi koupily sukni,“ rozesmála všechny příchozí svou dětskou bezprostředností.

Myslí si maminka, že Johanka jednou půjde ve šlépějích svého tatínka? „Kdoví. Je ještě malá, takže budoucnost má před sebou a kam se vrtne, je předčasné komentovat. Ovšem, když jsem jí ukazovala ten kalendář, kde je řada domů a třeba i vesmírných stanic, tak sama vymyslela a navrhla vlastní dům, kde se energie získává šlapadlem a ze solárního panelu. Má tam zabudované prvky jak estetické, tak i ekologické. Kdyby se její nápady vyprecizovaly a doladily, možná by někdy mohly případně něčemu posloužit. Znovu ale říkám, snaží se, ovšem je jí teprve sedm let a co bude dál se uvidí,“ míní Eliška Kaplický, která na křtu zaujala v hodně odvážných šatech, které jí kdysi navrhl manžel, aby prý pozvedl její přednosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám