Hlavní obsah
Článek

V novém muzikálu Mefisto má Pepa Vojtek (58) dvojroli - hraje ďábla pokušitele Mefistofela a zároveň starého doktora Fausta. Aby dodal postavě staříka autenticitu, belhá se polovinu představení o holi. A po premiéře nám přiznal, že ho pak pořádně bolí záda.

"Dá to práci se pak narovnat, ale už jsem si za ty tři měsíce, co jsme zkoušeli, zvykl. Je to spíš náročné, co se týče toho, aby jste nevyletěli z té role, ve které zrovna jste. Abych se nenarovnal zrovna ve chvíli, kdy hraju toho dědka. Studoval jsem kvůli tomu i pohyby starých lidí. Protože být za Mefista je pohoda, ten je ďábel, a věk nemá," řekl nám Pepa.

Žádné masáže ani rehabilitace ale nutné nebyly. "Za těch jednapadesát let, co jsem na světě, jsem to naštěstí nikdy nepotřeboval. Snad to ještě nějakou chvíli vydrží," doufá Pepa. Sebe sám si staršího o dvacet let prý představit nedokáže. "Nestrašte, jsem duchem pořád mladý. Věk beru jenom jako nějaké číslo na matrice, ale jinak mě to moc netíží," míní.

Zajímalo nás, zda by se sám Mefistovi upsal, kdyby mu nabídl věčné mládí. "To je jenom kdyby. Čerti stejně nejsou. Ale možná doktorská věda postoupí ta daleko, že nám orgány budou vyměňovat jako na běžícím pásu a člověk bude třeba žít dvě stě let. Když můžou želvy, proč bychom nemohli my. Ale já jsem rád za to, co mám, co jsem v životě dokázal a nestěžuju si," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám