Hlavní obsah
Famous
Článek

Sexuální terapie v praxi se rozmohla v USA a především v Kalifornii, kde začali být velmi populární praktičtí sexuální terapeuti neboli „náhradní sexuální partneři“. Mají zvedat sebevědomí ženám, naučit je komunikovat s vlastním tělem, dosahovat orgasmů a umění milování. Pro některé psychology je to praxe značně kontroverzní, neboť při ní hrozí konflikt citů.

Náhradní sexuální partner pracuje s klientkou na budování komunikačních schopností, sebevědomí, učí je cítit se pohodlně ve své intimitě fyzické i emocionální. Při praxi může jít jen o oční kontakt či doteky, ale také samozřejmě o soulož.

„Více a více žen dnes tvrdí, že mají vrozené právo na orgasmus, mít zdravý vztah a být sexuálně uspokojené,“ tvrdí jeden z náhradních sexuálních partnerů Shai Rotem z Los Angeles.

Za čtrnáct let praxe pomohl řadě žen s vaginismem – bolestivou souloží do pochvy – zbavil panenství ženy po čtyřicítce a odstranil strach ze sexu po vážném traumatu.

„V posledních letech výrazně přibývá žen, které vyhledávají náhradní sexuální partnery. Nehledají sexuální terapeuty, aby potěšily své partnery. Chtějí zlepšit své vlastní životy,“ tvrdí Vena Blanchard, prezidentka Mezinárodní asociace profesionálních náhradníků

Reklama

Další články

Načítám