Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eva Holubová (65) a Bob Klep patří k dlouholetým rodinným přátelům spisovatele a dramatika Patrika Hartla. Proto nikoho nepřekvapilo, když si je muž pověstný svým nakažlivým smíchem vybral jako kmotry svého nového dvojrománu Okamžiky štěstí.

Holubová a Hartl se znají už mnoho let. „Hrála jsem v Divadle Bez zábradlí a přišel za mnou Patrik Hartl a šéf divadla Studio DVA Michal Hrubý a na doporučení Ivany Chýlkové mi nabídli roli v jeho hře,” zavzpomínala na první setkání s oblíbeným autorem herečka.

Holubová byla zodpovědně vybranou kmotrou, neboť Hartlovy knihy s nadšením přelouskala. „Přečetla jsem všechny Patrikovy knihy. Nejvíc mě bavila ta první, protože jsem byla překvapená, že napsal knihu. Když jsem to četla, tak jsem přestávala být překvapená, protože to bylo a je tak dobrý, že jsem si uvědomila, co jiného by měl dělat, než psát knihy.”

Paní Eva má dokonce tu čest číst knihy Patrika Hartla ještě před jejich vydáním. Zmíněný autor nebyl jediný, který poskytl herečce své dílo ke zhodnocení. „Stalo se mi to u knihy Václava Havla Prosím stručně. Stejně jako u Patrika Hartla, tak i v případě Václava Havla jsem to považovala za obrovskou poctu. Nečetla jsem tu knihu jako čtenář, ale jako přítel, který to zároveň hodnotí,” vysvětlila Holubová.

Následně s nadsázkou a zároveň trošku vážně dodala:„ Já vám ale něco řeknu. Když jsem četla Idiota od Dostojevského, tak mi bylo moc líto, že mi to Dostojevský nedal přečíst dřív a že jsem si s ním o tom nemohla pokecat. Když vám ten text sedne, tak je vám pak hrozně líto, že si s tím daným autorem nemůžete promluvit.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám