Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Rozdíl třiceti let a několika desítek kil! I tak by se dala stručně popsat metamorfóza jedné z nejpřitažlivějších hollywoodských hereček let osmdesátých Kathleen Turner (62), která šla svého času z filmu do filmu, byla opravdovým symbolem sexu a mezi její nejčastější  filmové partnery patřili Michael Douglas, Jack Nicholson a William Hurt.

Půvabná blondýna zazářila hned ve svém debutu Žár těla (1981). Během osmdesátých let pak už patřila k nejobsazovanějším herečkám. Filmy, ve kterých hrála, byly většinou komerčně úspěšné.

Připomeňme snímky Honba za diamantem (1984), Čest rodiny Prizziů (1985), Peggy Sue se vdává (1986) a Náhodný turista (1988). Nejvíce si ji ovšem pamatujeme z filmu Válka Roseových (1989), která její hvězdnou éru paradoxně uzavírá.

Následovaly už jen role v kasovních propadácích a ústup ze slávy. Postupem času ubývalo rolí, přibývalo kil a Kathleen hrála spíše na divadle. Dnes se občas ještě mihne ve filmu podřadné produkce či televizním seriálu, ale na velký filmový comeback to už nevypadá.

Reklama

Další články

Načítám