Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenské herečky Emília (74) a Magda (68) Vášáryovy neustále hýří vitalitou. Však také ve své době patřily k nejkrásnějším a nejcharizmatičtějším československým herečkám.

Věkový rozdíl byste u usměvavých dam vůbec nepoznaly. Slavné sestry se společně sešly na 12. ročníku předávání Cen Příběhů bezpráví.

Toto ocenění patří lidem, kteří se postavili komunistickému režimu. Jednu z cen předávala Magda Vášáryová, která už se herectví nevěnuje, ale diváci na její nezapomenutelné komediální i vážné role nikdy nezapomenou.

Oslňovala například jako paní správcová v Menzelově snímku Postřižiny, kde lezla s Pepinem na komín a ukazovala své výstavní vnady. Proslavila ji také role Markéty Lazarové ve stejnojmenném filmu Františka Vláčila.

To Emília Vášáryová, která patřila k hereckým sexsymbolům šedesátých let, je stále aktivní herečkou. Hraje v divadle a často ji vídáme na televizních obrazovkách i filmovém plátně. Za snímek Horem pádem získala Českého lva. Nejnověji se objeví například ve snímku Masaryk.

Reklama

Další články

Načítám