Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Daniel Hůlka (55) se musel vyrovnat s obrovskou vlnou kritiky, která se na něj snesla poté, co převzal z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání, konkrétně Medaili za zásluhy.

Zpěvák podporoval Zemana v předvolební kampani, a tak je jasné, že si řada lidí myslí, že ocenění získal nikoliv pro svůj přínos české kultuře, ale právě proto, že pomáhal Zemanovi v prezidentské kampani.

Hůlka se k obdrženému vyznamenání celý víkend nevyjadřoval, až v pondělí vydal prohlášení, ve kterém mimo jiné zmiňuje, že mu kvůli vyznamenání vyhrožovali smrtí! Nadále také vyjádřil svou podporu Zemanovi. A to i v kauze Brady.

„V pátek jsem z rukou prezidenta Miloše Zemana převzal státní vyznamenání. Je to pro mě čest a moc si toho ocenění vážím. Pana prezidenta dlouhodobě podporuji, stojím za ním a věřím mu. Ke kauze Brady se nechci a nebudu vyjadřovat. Myslím si, že je vykonstruovaná, panu ministrovi Hermanovi nevěřím, je to však můj osobní názor, který nikomu nevnucuji,“ prohlásil zpěvák.

„Je mi upřímně líto, kolik povyku a negativity se letos kolem letošního udílení státních vyznamenání strhlo. Chtěl bych tímto poděkovat všem lidem, kteří mě v minulém týdnu podpořili, děkuji také za všechna milá blahopřání, kterých si velmi vážím. Někteří lidé mě v této souvislosti odsoudili a napsali mi často velmi vulgární až hnusné věci, bylo mi dokonce vyhrožováno smrtí, nezlobím se a těmto lidem odpouštím, zřejmě k tomu měli nějaký důvod. V demokratické společnosti má každý právo na svůj vlastní názor, jen to nemuselo být tak zlé až nenávistné a sprosté,“ pokračoval v prohlášení Hůlka.

„Velmi si vážím těch, kteří mi na rovinu sdělili, že s mou podporou pana prezidenta nebo s převzetím státního vyznamenání nesouhlasí, ale přesto nemají důvod mě kvůli tomu odsoudit, nebo dokonce nenávidět, a to je podle mě demokracie,“ uzavřel Hůlka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám