Hlavní obsah
Článek

Přípravy na muzikál Mefisto jsou v plném proudu. V hlavní roli Mefista se představí Pepa Vojtek (58), kterého na zkoušce podpořila manželka Jovanka s oběma dětmi! Vojtek se v červnu stal opět otcem, když mu Jovanka přivedla na svět syna Alberta.

Společně mají ještě čtyřletého klučinu Adama. Pyšný tatínek s rodinkou ochotně zapózoval. Malý Albert je moc roztomilý a je vidět, že si s ním rozumí i jeho starší bráška Adam.

Muzikál režíruje Zdeněk Zelenka, který na zkoušky pozval svou oblíbenou herečku Jiřinu Bohdalovou (92), s níž spolupracoval například na projektech Nesmrtelná teta či seriálu Ach, ty vraždy. Bohdalová hercům rozdávala své rady a připomínky k jejich výkonům. Ač patří k velkým kritičkám, představení se jí moc líbilo.

„Hudba je různorodá a pestrá, choreografie je náročná a moc hezká. Úžasný je výkon Petra Ryšavého v roli Fausta, je muzikálně i pohybově ohromně nadaný a o Pepovi Vojtkovi v roli Mefista není pochyb, ten je vždy vynikající. Přišla jsem na zkoušku takzvaně "na syrovou", ještě bez kostýmů, ale byla jsem nadšená. I když nejsem muzikálový fanda, tak jsem přesvědčená, že Mefisto bude mít úspěch,“ řekla v hledišti divadla Hybernia Jiřina Bohdalová, která tím Zdeňka Zelenku velmi potěšila.

„Snad to nebude znít jako samolibá pýcha, ale když Jiřina po shlédnutí Mefista vysekla poklonu nejen mně, ale i celému souboru a zejména hlavnímu představiteli mladého Fausta Petru Ryšavému, tak mi spadl kámen ze srdce. Teď jen všichni doufáme, že se její odhad potvrdí 3. listopadu, kdy je premiéra. Přál bych to hlavně souboru, který na zkouškách už třetí měsíc přemýšlí, zda svoji duši nezaprodal ďáblu, tedy mně,“ dodal scenárista i režisér v jedné osobě.

Reklama

Další články

Načítám