Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tohle na usmíření znesvářených stran vážně nevypadá! Jak jsme vás již informovali, mezi moderátorem Janem Krausem (70) a televizí Prima propukla hádka. Stanice ve středu odvysílala místo aktuálního a vůči prezidentu Miloši Zemanovi kritického dílu archivní Show Jana Krause s tím, že údajně nedostala materiál včas. Pak přidala, že by mohla dostat pokutu za nevyváženost. Kraus se konečně rozhodl vyjádřit, a i když vyloženě neříká, že z Primy odchází, z podtextu je jasně cítit, že se cenzurovat nenechá a patrně se bude bránit i soudně! Hlasujte v anketě na konci článku.

Prima se nakonec rozhodla díl odvysílat o den později, ovšem s pokráceným úvodem, aby nemohla být postihnuta. „Myslím si, že je to především zásluha tlaku vašeho, médií, novinářů a sociálních sítí. V jejich prohlášení jsem si ale přečetl, že nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena Radou pro rozhlasové a televizní vysílání jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti. Já a všichni mí právníci si to tedy nemyslíme. Nicméně doufám, že to televize Prima odvysílá tak, jak jsme jí to předali, protože pokud by do toho zasáhla, bylo by to v rozporu s naší smlouvou, kterou na výrobu s televizí Prima máme. A to by již byla cenzura,“ uvedl jasně moderátor.

Už kvůli tomu, že i z České televize před šesti lety odešel kvůli údajné cenzuře, nelze čekat, že pokud podobné tlaky cítí i nyní, našel by jediný důvod, proč dál na Primě zůstávat.

Mnohdy kontroverzní moderátor, kterého se ale prakticky všichni na sociálních sítích ve čtvrtek zastávali, reagoval i na vyjádření Primy, která prý nechápe, proč pořad v nezkrácené podobě již dávno neumístil na stránky, které spravuje.

„Milí diváci, fanoušci, přátelé i nepřátelé, my máme ve smlouvě s televizí Prima, že to na web můžeme umístit až po odvysílání pořadu. Že to televize Prima neví, souvisí zřejmě s tím, že naši smlouvu nemají řádně prostudovanou. Nicméně když nás k tomu televize Prima doslova vyzývá, rádi to uděláme v co nejbližším možné termínu. Moc vám děkuju a těším se na viděnou,“ dodal Jan Kraus.

Do pořadu přišlo na začátku na padesát osobností, které tichým i hlasitým protestem vyjádřily svůj názor na prezidenta.

Komu věříte ve sporu Prima versus Kraus?
Televizi Prima
9,6 %
Janu Krausovi
73,2 %
Ani jedné straně
17,2 %
Celkem hlasovalo 141754 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám