Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes působí Míša Maurerová naprosto spokojeným, vyrovnaným dojmem, v minulosti tomu ale tak úplně nebylo. Herečka a maminka roztomilých dvojčat se v minulosti styděla za svůj vzhled, který je nyní její předností.

„Já jsem se celý život prala se svými pihami. Když jsem byla malá, tak jsem si je škrábala, že je nechci … a teď mi v podstatě dělají kariéru, jak já s nadsázkou říkám,“ smála se herečka, která se stala vrbou a rádkyní žen, které se v rámci kampaně známé kosmetické značky zapojily do projektu posilujícího sebevědomí. „Ženy by neměly tak řešit nějaké kilo navíc. I od kamarádů vím, že ženská má mít zadek a prsa. Navíc když ta kila umí někdo nosit, tak dokážou udělat velkou parádu!“

Hvězda seriálů Ulice či První republika je přesvědčená o tom, že na sebevědomí se dá pracovat. „V Česku se totiž moc nechválí. U nás se motivovalo spíše kritikou, což zapříčinilo to, že si moc nevěříme. Takže když se ocitneme v cizině, tak se stydíme, nejsme schopni vychválit svoje přednosti. A hlavně neumíme pochvaly ani přijímat – máme naopak tendenci je spíše shodit nebo ironizovat. Já sama jsem se teď zaměřila na to, abych uměla přijímat poklony a pochvaly. Myslím si, že Češky by mohly být, vzhledem k tomu, že jsme nejkrásnější na celé planetě, jak se o nás a o Slovenkách říká, sebevědomější,“ vyjádřila podporu filozofii projektu herečka, moderátorka a matka dvojčat Madlenky a Pepíka.

Pracuje nějak herečka také na rozvoji sebevědomí své dcery Majdy? „Myslím, že člověk nejvíce působí a vychovává příkladem. Chci, aby z Madlenky byla spokojená holčička, která umí prodat to, co je na ní skvělé. Aby uměla o věcech mluvit, a když ji něco trápí, aby mně to řekla, aby měla ke mně a k blízkým lidem důvěru. Snažím se ji podporovat v tom, v čem je dobrá. A samozřejmě jí říkám, že ji miluju a že je nejkrásnější na světě. Chci, aby z ní byla sebevědomá ženská, aby neměla mindráky a komplexy,“ dodala.

Maurerová má jasný názor i na vliv ženského sebevědomí na partnerský vztah: „Čeští muži by měli být v tomto ohledu lépe vychováváni. Měli by dokázat chválit a pochválit ženy a říct jim, že jim to sluší a že jsou pro ně krásné a jedinečné. Snažím se tímto způsobem vést i svého syna. Je to hodně důležité a milá slova navíc dokážou potěšit více než dárky. Alespoň já to tak cítím.“

Reklama

Další články

Načítám