Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Čtyřnásobný otec David Matásek vstupuje v neděli na televizní obrazovky v nové roli strážce zákona v seriálu Polda. Podle tvůrců mu role neotesaného alfa samce, který nemá problém kolegyně plácat po zadku, nerozumí si s technikou a má v realitě nepřijatelné metody vyšetřování, neskutečně sedí a stane se pro mnoho žen a dívek novým sexsymbolem. Poněkud se ale zapomíná při všé té masáži na to, že sám herec měl ještě nedávno oplétačky se zákonem!

Šlo o kauzu s kupováním řidičáků na nejsilnější motorky, Davidu Matáskovi a jeho kolegovi Janu Dolanskému (hlas stanice Prima Cool) hrozil trest odnětí svobody na dva roky za uplácení. Naštěstí pro ně oba přiznali vinu (Matásek dal deset tisíc, Dolanský o tři víc), takže jim soud podmínečně zastavil trestní stíhání s tím, že když ve zkušební době nic neprovedou, budou na ně časem úřady pohlížet jako na lidi, kteří nikdy nic neprovedli.

Když kauza vylezla na povrch, novinářům oba herci zapírali, tvrdili, že jde o bláboly. Podle státního zástupce ale během vyšetřování naprosto spolupracovali, vyjádřili účinnou lítost a to byl také důvod toho, že mohlo být jejich trestní stíhání podmínečně zastaveno.

Možná, že na své někdejší zkušenosti s policií David Matásek myslel i při natáčení Poldy, jehož příběh jako by byl „vypůjčený“ z německého Posledního poldy (vznikl i jeho franzouský remake Falco – Příběh policajta). Podle prvních ohlasů se zdá, že půjde tak trochu o zjev mezi českými kriminálními seriály. A to je myšleno v dobrém.

Vypadá to totiž, že se Primě konečně podařilo vyrobit seriál, který za to stojí. Doteď chrlila jednu průměrnou až podprůměrnou sérii za druhou. Podařilo se jí nemožné: třeba natočit Mordpartu s Jiřím Bartoškou, kde herecký bard neměl pomalu co hrát a tak se na ni nudou skoro nedalo dívat. Nebo vytvořit i takový skvost, jako byl Jetelín, což byl údajně komediální seriál, který ale byl tak nezábavný, že ani upoutávky nebyly vtipné, protože ač se pracovníci Primy snažili, jak chtěli, nic k zasmání ze seriálu do proma vybrat nedokázali.

Tak snad měli s Matáskem tentokrát konečně šťastnou ruku a diváci televizi z pražské Palmovky zahrnou chválou!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám