Hlavní obsah
Článek

Tohle je ale opravdu velmi smutná zpráva. Osud kdysi populárního herce Jiřího Hálka (86), kterého si diváci mohou pamatovat třeba z nesmrtelné komedie Marečku, podejte mi pero, znovu ukazuje, jak těžké může být stáří. Posledních osm let je herec po smrti milované manželky sám, uzavřen ve svém bytě a těžce bojuje s neduhy stáří a nemocí duše. „Je mi zle, hrát už opravdu nemohu a nikdy už nebudu,“ říká.

Toho oslovila Halina Pawlowská (69), aby si zahrál ve filmu, který připravuje a jenž má pracovní název Sex na vsi. Má jít o jakousi českou verzi Sexu ve městě a scénář je prý tak zábavný, že by biják měl diváky přitáhnout do kina.

„Moc mě to mrzí, že pan Hálek nabídku nemohl přijmout. Je to pan herec, před kterým je třeba smeknout klobouk. Hraje fantasticky a tak byl pro nás jasná volba. Doufali jsme, že nás neodmítne, protože diváci by ho určitě rádi viděli. Je to strašná škoda,“ řekl Super.cz producent filmu Pavel Pásek, který stál i za sérií Kameňáků.

„To je moc milé. Těší mě to a děkuji. Já ale opravdu nemohu. Jsem nemocný, mám deprese. Vždyť nechodím ani do společnosti. Opravdu mi není dobře. Prostě to nejde. A že bych chtěl, aby to šlo,“ svěřil se Aha! herecký bard.

Jeho ženou byla scénáristka Irena Charvátová (†65). Zemřela po krátké nemoci v roce 2008. Podle kolegů se Hálek tehdy sesypal, bez manželky, kterou poznal při práci a s níž se oženil v roce 1985, neudělal snad jediný krok a její odchod těžce nesl. Od té doby se neobjevil v žádném filmu ani seriálu.

Jiří Hálek je známý například i z filmů Vrchní prchni!, Jak svět přichází o básníky, Tři veteráni, Ostře sledované vlaky, Hogo fogo Homolka či Spalovač mrtvol. Fanoušci divadla ho mohlí dlouhých 37 let vídat v Činoherním klubu, kde si zahrál například i ženu, bytnou Outěchovou v komedii Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám