Hlavní obsah
Článek

V prosinci oslaví 94. narozeniny, ale sil má stále na rozdávání. Duchovní otec nejslavnějších komiksových hrdinů Stan Lee si nenechal ujít premiéru filmu Doctor Strange v Los Angeles.

Životní příběh tohoto energií překypujícího dědečka je velmi dlouhý a začal se psát už na přelomu 30. a 40. let, kdy pronikl do světa komiksů. Na konci 50. let už jako zkušený tvůrce nastoupil do Marvelu, kde stvořil ikonické hrdiny včetně Spider-Mana, Iron Mana, Hulka, Thora či mutantů X-Men.

Stan Lee jako pamětník Marvelu dohlíží na veškeré filmové adaptace. Pokud zrovna nevycházejí z jeho literárních předloh, podílí se na nich jako producent. A jako správný fanoušek si nenechá ujít příležitost zahrát si v komiksových filmech alespoň malou roličku.

Tvůrce hrdinů, kteří ožili na plátně, si letos zahrál dýdžeje v Deadpoolovi a řidiče zásilkové služby ve filmu Captain America: Občanská válka. Ve filmu Doctor Strange sice roli nemá, ale přesto společně s Tildou Swinton a Benedictem Cumberbatchem zpestřil jeho premiéru v Los Angeles.

Stan Lee sklidil zájem srovnatelný s hereckými hvězdami a svět filmového průmyslu jen tak neopustí. V následujících letech jako producent dohlídne na filmy Strážci Galaxie Vol. 2, Thor: Ragnarok či Spider-Man: Homecoming.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám