Hlavní obsah
Článek

Charizmatický herec Karel Roden (61) je muž mnoha tváří, který je schopen ponořit se do celé plejády nejrůznějších postav a charakterů.

Nedávno na filmovém plátně ztvárnil roli prezidenta T. G. Masaryka a nyní si ve snímku Masaryk zahrál jeho syna, diplomata a československého ministra zahraničí Jana Masaryka.

Jeden z našich nejobsazovanějších herců se v Masaryka dokonale proměnil a zobrazil i jeho stinné lidské stránky. Roden se ponoří do příběhu muže dlouhodobě deptaného tíhou závazků a očekáváním ostatních, muže, který nikdy nemohl zcela vystoupit ze stínu svého otce.

Masaryk tak hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. V roli jedné z Masarykových přítelkyň se vrací do českého filmu modelka Eva Herzigová (51), která si s Rodenem střihla milostnou scénu. Na trailer k filmu s opět výtečným Rodenem se podívejte ve videu.

„Masaryk je krásná filmová postava, protože je samý problém a zároveň chlap, který má velkou zodpovědnost,“ říká režisér Julius Ševčík, který svůj film vidí jako politický thriller.

„On sám by byl raději umělcem, bohémem, ale měl smůlu, protože pocházel ze slavné rodiny. Ta postava v sobě má neustále vnitřní konflikt, je to člověk, od nějž se navenek očekává práce ve jménu velkých věcí, a přitom to je muž s křehkou, vášnivou a bolavou duší,“ dodává režisér. Snímek, ve kterém uvidíme i Oldřicha Kaisera (68), Jiřího Vyorálka či Emílii Vášáryovou, půjde do kin v březnu.

Reklama

Další články

Načítám