Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská zpěvačka Marcela Laiferová (71) patřila v sedmdesátých letech k idolům mužů, kteří půvabnou plavovlásku obdivovali nejen proto, že byla krásná, ale také díky jejím nesporným pěveckým kvalitám.

Sympatická Slovenka zpívá dodnes a nemohla chybět ani na vzpomínkovém koncertě k legendárnímu hudebnímu festivalu Bratislavská lyra, který pomohl proslavit i samotného Karla Gotta (†80). Kromě Mistra se v Bratislavě na pódiu objevila i samotná Laiferová, jež se v klubu sedmdesátnic ocitla snad úplně omylem.

Pořád totiž vypadá skvěle a může si dovolit nosit odvážné modely. Na jevišti oslnila publikum v červených šatech s obrovským rozparkem, štíhlou postavou, zářivým úsměvem i svěží vizáží. Není divu, že se tato dáma vyhřívá na výsluní slovenské populární scény už více než padesát let.

Pro neustále vitální zpěvačku má Bratislavská lyra velký význam, byť tento festival vyhrála v roce, který pro ni byl opravdu hodně bolestný. Laiferová studovala medicínu a byla vdaná za lékaře, skladatele a hudebníka Jaroslava Laifera. Osudový muž krásné Slovenky výrazně ovlivnil její pěveckou kariéru.

Psal se rok 1970 a došlo k tragické události. Laifer po banální operaci umírá a talentované zpěvačce se hroutí svět. Dokonce prý uvažuje o sebevraždě.

Nakonec je přemluvena, aby se aspoň zúčastnila Bratislavské lyry, kterou nakonec za velkých ovací vyhrává díky písničce Slová. Ocenění Laiferové otevřelo dveře do zahraničí, kde na zahraničních festivalech sbírá jedno ocenění za druhým. Dnes už samozřejmě není tak slavná jako před lety, ale na jevišti to pořád umí pěkně roztočit i polahodit oku náročného publika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám