Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známý farář Zbigniew Czendlik, který mj. oddával Lucii Bílou (58) s prvním manželem a dodnes jsou velcí přátelé, nám už na jaře svěřil, že píše knihu. Když ale prozradil název, mysleli jsme si, že si dělá legraci. Knižní rozhovor ale opravdu nese název Postel, hospoda, kostel.

Proč je postel na prvním místě? "To je jednoduché vysvětlení. Náš život počíná v posteli, aspoň většinou, končí na smrtelné posteli a třicet procent života v průměru strávíme v posteli. Jsou to naše životní mantinely," míní.

"Pak mám ještě jedno vysvětlení. Myslím si, že jsme někdy příliš racionální a věci bereme příliš rozumem. Když bychom se postavili na hlavu, tak se zase uplatní spíš ty nižší pudy a v posteli dáváme prostor srdci," dodal.

Zbigniew Czendlik, jemuž nikdo neřekne jinak než Zibi, je takovým farářem - celebritou. Zajímalo nás, zda na něj kolegové z branže nežárlí. "Já to ani tak nevnímám. Myslím si, že to není podstatné, naopak tou knížkou jsem chtěl ukázat, že nepatřím jen bulváru. Někdy vnitřně trpím komplexem toho mediálního blbečka, který se ukazuje mezi celebritami," svěřil.

Jako kmotru knihy si ale pozval právě zpěvačku Lucii Bílou, takže opět do světa známých osobností sklouzl. "Ale s Luckou nás spojuje něco hrozně dlouhého. Já si jí nesmírně vážím. Ale tou knížkou jsem se chtěl ukázat v trošku jiném světle, jako člověk, který má srdce, který něco cítí, a mimo jiné i tak mi Lucka hodně dala," vysvětloval.

"I ty myšlenky jsou ovlivněny tou skoro dvacetiletou známostí. Možná se budete divit, ale naše přátelství s Luckou je docela intelektuální. Vzpomínám na chvíle, kde jsme tak dlouho mluvili a povídali si o životě, až se nám vybily baterie u telefonů a vypili jsme, každý na své straně, všechno víno a pivo v lednici. Lucka mi možná dala víc, než jsem mohl jako kněz a duchovní dát já jí," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám