Hlavní obsah
Článek

O herečce Elizavetě Maximové možná někteří uslyší poprvé v životě, za sebou už má ale několik rolí - mimo jiné hraje v centru pro současné alternativní divadelní umění Venuše ve Švehlovce či v Divadle na Fidlovačce. Další hereckou příležitost dostala v seriálu Polda.

V tom ztvární dceru Davida Matáska Míšu, která tátu uvidí až ve svých dvaceti letech (Matáskova postava upadne do kómatu a probudí se po dvou desetiletích). „Scénu, kdy jsme se poprvé viděli, jsme natáčeli v pět ráno, přijela jsem na ni z jiného nočního natáčení, takže jsem byla maličko mimo. Ale říkala jsem si, že to musí být neskutečný zážitek pro všechny strany,“ říká Elizaveta.

„Na jednu stranu se táta vrací po 20 letech, kdy ho dcera neviděla, a mají tam obrovský konflikt, protože jí hodně zasahuje do života. Ona řeší, co si to dovoluje, když tady dvacet let nebyl. Na druhou stranu stejně jsou si s tátou podobní, stejně tvrdohlaví, stojí si za svými názory. A k tátovi má zároveň hodně blízko,“ uvádí ke své postavě.

Elizaveta povyprávěla i o vztazích ve skutečné rodině. „Mám jednoho nevlastního a jednoho vlastního tatínka. S oběma mám skvělé vztahy. Ale vlastní tatínek žije v Rusku, takže Míšu chápu. Dřív jsem tátu navštěvovala každé tři měsíce, teď se snažím jednou za půl roku, na silvestra a o letních prázdninách,“ říká herečka, která se původně jmenuje Shvachko.

Příjmení si změnila z praktického důvodu. „Za 17 let v České republice to nikdo správně nevyslovil, nenapsal, pořád jsem s tím měla různé situace, a proto jsem si to změnila na Maximová. Pocházím původem z Ruska, Kazaně, z republiky Tatarstán a v sedmi letech jsme sem s maminkou přijely,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám