Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Spekulovalo se o Vašku Noidovi Bártovi (43), anebo o Sámeru Issovi (38), ale nakonec to nebude ani jeden z nich. Pro českou verzi muzikálu Rocky podle filmu, který proslavil Sylvestera Stalloneho, byli vybráni zpěváci, kteří filmovému vzoru zrovna moc neodpovídají.

Rockyho si tak v pražské verzi od března příštího roku zahraje držitel dvou Thálií Jan Kříž, jenž je zkušeným muzikálovým zpěvákem, známým z mnoha divadelních jevišť, a úplný nováček, zpěvák Kryštof Michal (dříve Support Lesbiens, nyní Portless).

„Dvacet let jsem nabídky z muzikálového prostředí odmítal. Nikdy jsem se moc necítil jako muzikálový typ a byl jsem šťastný, že mám kapelu, které to šlape. Ale takováto nabídka se odmítnout nedá. Vždyť Rocky byla jedna z ikon našeho mládí! Možná na mě ta role celou dobu čekala,“ vysvětlil zpěvák. Ten se v mládí připravoval na kariéru vrcholového sportovce (závodně lyžoval, hrál baseball a střílel ze vzduchovky) a tak má slušnou fyzičku.

Muzikál inspirovaný oscarovým filmem o outsiderovi, který zvítězí sám nad sebou, se líbí i samotnému Sylvesterovi.

„Jsem nadšený, že se můj původní příběh bude odehrávat na velkém jevišti. Příběh Rockyho je velmi podobný mému životu – začínal jsem s ničím a den co den bojoval o role a uznání. Svoje pocity jsem dal do těla boxera, aniž bych měl tušení, že milióny lidí na celém světě to prožívají stejně,“ vysvětlil Stallone na premiéře muzikálu v Hamburku.

U nás už se prodávají lupeny, premiéru má v Kongresovém centru třetího března 2017 a zazní v něm i písničky z filmu, které také byly nominované na Oscara.

Reklama

Další články

Načítám