Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) po roční pauze v sobotu vystoupil v pražské aréně před 17 tisíci diváky a od věrných fanoušků se dočkal toho nejlepšího přijetí. Zazpíval tři písně včetně songu Země vstává, který složil Michal David (63).

Ten Mistra doprovázel i na pódiu a jeden ze zásadních historických momentů Gottovy kariéry sledoval z bezprostřední blízkosti.

„Závěr s Karlem byl úžasný,” s nadšením uvedl Michal David. Ptali jsme se ho na zpěvákův zdravotní stav. „Karel byl ve skvělé formě, to jste viděli,” uvedl David a dále dodal: „Bylo to mrazení v zádech, když sedmnáct tisíc lidí povstane. Viděl jsem Karla, jak z toho byl dojatej. Já mu to moc přeju.”

Na nové písničce pro Gotta začal král českých diskoték pracovat před létem a mistrovi ji předal v červnu, o měsíc později byla nahraná. „Pak jsme na ní trošku laborovali. Dnes už je tak známá a hrají ji rádia, že jsem rád, že nám to vyšlo a že jsme s ní mohli zakončit koncert,” uvedl Michal David, který by Karlu Gottovi rád napsal další písně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám