Hlavní obsah
Článek

Milióny dětí by daly cokoliv za to, aby mohly být na jeho místě a stát se součástí fantasy světa Harryho Pottera. Devon Murray ovšem na natáčení nevzpomíná v nejlepším.

S úspěchem filmové ságy sice souvisela popularita, jíž se dočkalo celé herecké obsazení, ale pro představitele Seama Finnegana éra Harryho Pottera zase až tak příjemným obdobím nebyla. Mladý Ir musel totiž kvůli natáčení opustit svou rodinu i přátelé a 11 let žil bez svých nejbližších v Londýně, kde vzniklo celkem osm filmů.

Devonovi je už 27 let a po zkušenostech s Harrym Potterem na svět filmu zanevřel. Kvůli své roli totiž neprožil úplně ideální dětství, což vyústilo v deprese. Důsledkem stresu bylo i dočasné ochrnutí poloviny jeho tváře, což jeho stav ještě zhoršilo. „Půl roku jsem téměř nevycházel ven, byl jsem ze svého vzhledu nešťastný. Spousta scén z pátého filmu musela být vystřižena,“ přiznal herec v rozhovoru pro RTE.

Jeho zpověď následně pokračovala na sociální síti, kde odhalil věci, jež dříve tajil. „V tichosti jsem s depresemi bojoval deset let. K pokroku došlo až poté, co jsem o svém stavu začal mluvit veřejně. Letos jsem pomýšlel na sebevraždu, a tehdy jsem se k tomu musel postavit čelem. Nestyďte se mluvit o svých problémech,“ napsal Devon, který nyní dělá osvětu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám