Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zprvu to vypadalo, že Česká Miss Earth Kristýna Kubíčková (26) na světovou soutěž na Filipíny ani neodletí. Blondýnka z Ostravy nakonec překonala zdravotní komplikace a je jednou z 84 kandidátek na Miss Earth 2016. Momentálně dělá vše pro to, aby se připravila na velké finále, které proběhne 29. října.

„Program je hodně nabitý. Jsem tady jen pár dnů a už máme za sebou představení novinářům, návštěvu škol, focení národního kostýmu i focení v plavkách,“ popisuje Kubíčková, co všechno musejí finalistky Miss Earth v těchto dnech zvládat a budíček o půl čtvrté ráno není ničím výjimečným.

Na každé soutěži krásy bývají vztahy mezi dívkami pocházejícími ze všech koutů planety často vyhrocené. Kristýna má ale štěstí a vazby mezi děvčaty na Filipínách jsou prý přátelské. Na pokoji je půvabná Češka s dívkou z Keni a její nejlepší kamarádkou je, jak už to tak bývá, Slovenka Kristína. I když měla Kubíčková obavu ze své znalosti angličtiny, zvládá komunikaci na Filipínách bez problémů. „Když jsem se první den bavila s Rakušankou, řekla mi, že vůbec nemusím mít strach. Že umím dobře anglicky a některé holky prý neumí anglicky ani slovo,“ uvedla.

Kristýna Kubíčková má pouze 167 centimetrů, ale určitě nepatří k nejmenším účastnicím soutěže. „Oproti některým holkám si přijdu celkem vysoká,“ prohlásila s úsměvem před odletem z Manily, filipínského hlavního města, na ostrov Mindanao. Ve městě Davao nyní dívky stráví několik dnů. Po návratu do Manily je čekají finále jednotlivých soutěží – o nejkrásnější večerní šaty, národní kostým, Miss talent či nejkrásnější postavu v plavkách.

Reklama

Další články

Načítám