Hlavní obsah
Článek

Letošnímu žebříčku deseti nejvíce vydělávajících celebrit, které již nejsou mezi námi, na plné čáře kraluje Michael Jackson (†50). Podle časopisu Forbes to jen za uplynulých dvanáct měsíců činilo neuvěřitelných 825 miliónů dolarů, což v korunách dělá více než dvacet miliard.

Jackson tak zbytku celebrit utekl na celé čáře, jelikož druhý v pořadí Charles Schulz (americký tvůrce komiksů) vydělal 48 miliónů dolarů - 1,17 miliardy korun. Z Jacksonova majetku totiž letos společnost Sony koupila padesátiprocentní podíl na jeho vlastnických právech k mnoha hudebním titulům, z nichž největší cenu měla sbírka písní od Beatles. Právě tento obchod se na výsledném odhadu výdělků podepsal nejvíc.

Třetí příčku obsadil teprve v srpnu zesnulý bývalý americký golfista Arnold Palmer, jenž si ještě na značnou část z vydělaných čtyřiceti miliónů dolarů (980 miliónů korun) přišel před úmrtím. Čtvrtý je pak Elvis Presley s 27 milióny dolarů (661 miliónů korun) a první pětici uzavírá Prince s 25 milióny dolarů (612 miliónů korun).

Zbylé příčky obsadili: 6. Bob Marley - 21 miliónů dolarů, 7. Theodor "Dr. Seuss" Geisel - 20 miliónů dolarů, 8. John Lennon - 12 miliónů dolarů, 9. Albert Einstein - 11,5 miliónů dolarů a 10. Bettie Page - 11 miliónů dolarů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám