Hlavní obsah
Článek

Protože je muzikál Ples upírů i částečně komediální, objevují se v něm i postavy, které mají diváka především rozesmát. Mezi ně patří mladý upír Herbert, který je menšinové sexuální orientace a odpovídají tomu i jeho kostýmy, které jsou podle návrhů Romana Šolce vyladěny mj. do odstínů růžové.

Roli Herberta si zahraje nováček na scéně GoJa Music Hall, kde se bude muzikál od 12. února uvádět, zpěvák Laco Hudec Šubrt, který už se na roli a na kostýmy těší. "Hlavně budu mít i podpatky, těch se trochu bojím, i když v jednom muzikálu už jsem v nich hrál. Ale bolí mě z nich klouby, takže obdivuju všechny ženy, které na podpatcích umí chodit a nic je nebolí," řekl nám Laco, kterého už napadlo, že by mohl chodit na tréninky k tanečníkovi Filipu Jankovičovi, který je na tanec v podpatcích odborník.

Laco je stejné orientace jako jeho hrdina, loni se s dlouholetým partnerem dokonce registroval. Napadlo nás, že by mu to mohlo při ztvárnění role pomoci. "Do jisté míry je to určitě nápomocné, protože se v té společnosti pohybuju a mohu se jít inspirovat někam do klubu. Ale uvidíme, jak bude režisér Radek Balaš roli vidět. Díval jsem se na videa ze zahraničních verzí muzikálu, ale Herbert byl pokaždé jiný. Jednou je úplně vykroucený, jindy zamilovaný, pak zase lovec, který hrozně chce toho Alfréda. Záleží to na režijním pojetí," míníl zpěvák.

Protože Laca čekají tři měsíce zkoušení, měli jsme obavy, zda se vlastně vůbec uvidí se svým vlastním partnerem Pavlem, který bydlí a pracuje ve Vídni. "Určitě. Teď budu mít ještě trochu volno, protože moje postava je až na konci první půlky a pak ve druhé, tak na mně hned nebude při zkoušení řada. Pavel může dorazit z Vídně sem a teď poletíme na týden do New Yorku, tak se užijeme," ujistil nás.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám