Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Třicet let trvalo, než se regulérně vrátila, ale ukázala, že není jen pouhý stín sebe sama! Asi nejvýraznější postava slovenské popmusic sedmdesátek a osmdesátek Marika Gombitová před pár měsíci vylezla z ulity, kde se schovávala, a nyní už má za sebou první koncert. A velkolepý!

Na Slovensku šílí, píší o jeho průběhu ve stylu, že zázraky se dějí. Na narozeninové vystoupení Mariky, které hudebně přišla popřát řada kolegů i z Česka, dorazila například Lucie Bílá.

„Tahle nádherná bytost, kterou považuji za našeho Malého prince, si tenhle večer opravdu zasloužila a myslím, že si ho užila. Shodou okolností mi zavolala v den, kdy jsem měla v Bratislavě koncerty, přála mi k narozeninám a pozvání na její narozeninový koncert byl pro mě velký dárek. Samozřejmě jsem řekla ano. Nikdo nemůže zpívat jako Marika, ale snažila jsem se písničku Prosba zazpívat tak, aby byla ráda, aby se jí to líbilo. Přála bych jí víc takových večerů, jako byl ten dnešní,“ uvedla po vystoupení.

Nechyběli ale ani Martin Chodúr, Josef Laufer, Jitka Zelenková a mnozí další. Marika nejen poslouchala, ale také zpívala, třeba s Mirem Žbirkou, s nímž se na pódiu objevila už při jeho nedávném turné.

Gombitová přestala zpívat v roce 1987, před patnácti lety se nakrátko vrátila, za její regulérní comeback je ale považovaný až ten současný. Její fanoušci, a že jich má stále milióny, jsou dojatí a nadšení a pevně věří, že už se před nimi nikdy schovávat nebude. Přece jen jí to zpívá úplně stejně, jako před lety!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám