Hlavní obsah
Článek

Jestli tvůrci splní, co slibují, bude to asi velká filmová událost! Jedna z největších hvězd hokejové historie (a pořád ještě také současnosti) Jaromír Jágr (52) dal totiž svolení k natočení svého neuvěřitelného příběhu. A nepůjde o žádnou lokální záležitost, do natáčení se mají zapojit i hollywoodské celebrity!

Film má jméno 68 podle čísla, které Jágr nosí celý život na dresu.

„S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol," řekl producent Jiří Jurtin, který má za sebou například natáčení snímku Lída Baarová.

Premiéra má být za rok na podzim, tehdy totiž NHL bude slavit sto let existence.

„Momentálně třetí nejproduktivnější hráč historie NHL bude ve snímku představen unikátní formou dokumentu a hraného filmu. Natáčení proběhne jak v Česku, tak v zahraničí, kde o našem Jardovi budou vyprávět světová hokejová esa a hvězdy Hollywoodu,“ potvrdil mluvčí filmu Janis Sidovský. S jakými celebritami domlouvají účast, nechtěl zatím potvrdit, mohlo by se ale klidně jednat i o Kevina Spaceyho, který fandí Jágrově domovské Floridě. Jágra jich však obdivuje celá řada.

Ve filmu bude řada archivních záběrů, reportáže z míst, kde působil, rozhovory s rodinnými příslušníky, kamarády a trenéry.

Biják, jehož režiséra i rozpočet (má být vysoký) tvůrci zatím přísně tají, půjde do kin po celém světě. To se zatím povedlo jen několika sportovcům a hvězdám šoubyznysu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám