Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Karel Gott (†80) opět najel do vysokých pracovních obrátek. Po koncertu pouze pro pár vyvolených v pražské Malostranské besedě pokřtil v Lucerně své nové CD a čeká ho vystoupení před vyprodanou O2 arenou. A vypadá a cítí se skvěle.

Na desce Karel Gott: 40 slavíků je výběr písní, které ho doprovázely po jeho kariéru, a dvě bonusové novinky Perfektní den a Země vstává, které mu napsal Michal David. "Písně jsme vybírali s Milošem Skalkou, takovým mým encyklopedem, který zná celou historii. Radil jsem se s ním, které písně reprezentují každý ten slavičí rok, ty, které trochu pomohly ocenění slavíkem," vysvětlil.

Zajímalo nás také, na které slavíky má nejsilnější vzpomínky. O ty, které dostal po pauzách, kdy jej na postu vítězů vystřídali třeba Waldemar Matuška (†76), Dalibor Janda (71), Meky Žbirka, Peter Nagy (65) anebo Daniel Hůlka (55), nešlo.

"Nejvíc si vážím toho prvního, s nímž je spojena píseň Oči má sněhem zaváté autorů Suchého a Šlitra, kdy mě to vystřelilo na 1. místo asi ze 49. pozice. Na to se samozřejmě nezapomíná. Byl to rok, který rozhodl. A pak to by ten poslední, kdy jsem ho dostával z nemocničního lůžka a v tom divadle to byl pro mne skutečně dojemný okamžik," svěřil.

A uvidíme ho na stejnojmenné soutěži vystupovat i letos 26. listopadu, kdy se budou ceny předávat v Hudebním divadle Karlín? "Určitě ne. Nebyla o tom řeč," řekl Super.cz. "Slyšet mne můžete tuto sobotu v O2 areně na největším mejdanu roku. Tam samozřejmě dojde na novinku a asi na dvě nebo tři písně staršího data," objasnil Gott, který si vystoupení natrénoval v Malostranské besedě, kde proběhl koncert jen pro úzkou skupinu posluchačů. "Tam jsme si vyzkoušeli, na co publikum reaguje. Reagovalo na všechny písně, takže se to nedá seřadit podle toho, která měla největší a která nejmenší úspěch," uzavřel zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám