Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Radek Balaš, kterého známe i jako jednoho z porotců taneční show StarDance, je autorem mnoha režií muzikálových představení v Česku. Nyní ho ale čeká nejnáročnější práce jeho kariéry. Pod svoji režisérskou taktovku si vezme fenomenální muzikál Ples upírů.

"Bude to bezesporu má nejnáročnější práce. Nikdy jsem nedělal nic tak rozsáhlého, složitého a vlastně i dramaturgicky ambiciózního. Je to dílo, které je ve všech svých složkách už v tuto chvíli dobře zkomponované, na mnoha inscenacích ve světě vyzkoušené s mnoha tisícovkami repríz, o to víc je zodpovědnost a složitost toho díla náročnější," potvrdil nám.

Pro Balaše je to velká profesní výzva. "Mohu jen děkovat divadelnímu pánu bohu, že mi dal doposud dost příležitostí, abych se o všech profesních věcech dostatečně dozvěděl, abych je teď mohl syntetizovat do nějaké zkušenosti," dodal. Režisér na Ples upírů, který se bude v pražském divadle GoJa Music Hall uvádět od 12. února, pěje jen slova chvály.

"Ples upírů je fantastický v tom, že na rozdíl od mnoha jiných muzikálů obsahuje tolik pocitových a estetických složek, že každý divák má šanci si tam něco najít. Je tam horor a tajemno, ale současně je tam humor a nadsázka, je tam i troška pantomimy, ale přitom je tam obrovský díl romantiky, je tam láska, několikasměrná. A  když k tomu všemu přidáte opravdu velkolepou scénu, obrovské množství kostýmů, choreograficky náročná ansámblová čísla, kdy bude 36 lidí na jevišti... Snad jen zarytý nepřítel divadla by si tam nenašel to svoje, co by ho potěšilo a měl to rád," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám