Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejrenomovanější kostýmní výtvarník muzikálových kostýmů Roman Šolc, jehož modely známe z nespočtu muzikálových produkcí, má na starosti i tvorbu kostýmů pro nejdražší muzikál, který se bude v Česku uvádět. Pro fenomenální Ples upírů, jenž rozezní od 12. února pražskou GoJa Music Hall, jich navrhl úctyhodný počet.

"Jde o tři sta padesát dobových historických kostýmů, na jejichž realizaci jsou tři měsíce. Teď už je odsouhlasené obsazení, takže nám začíná práce, přičemž přípravy už proběhly před prázdninami, kdy jsme nakoupili všechny materiály. Budeme se snažit dělat repliky historických kostýmů, takže to bude opravdu velmi náročné, z dobových materiálů, které se nám podařilo sehnat v Itálii a v Německu," řekl Super.cz.

"Nejde ale jen o kostýmy. Velký důraz je kladený i na masky, protože uvidíme období stárnutí některých postav, třeba i herce v rozkladové fázi v masce mrtvoly. Takže i pro maskéry to bude velmi náročné představení," dodal s tím, že i pro něj to bude doposud nejnáročnější kus, na němž se podílí.

Materiály na kostýmy jsou velmi drahé, stejně tak ale i práce na šití kostýmů. "Jsou to opravdu miliónové částky, které budou kostýmy stát," uzavřel Roman Šolc.

Reklama

Další články

Načítám