Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Karel Heřmánek mladší se dobře učil a vyplatilo se mu to. Díky skvělé angličtině má více pracovních příležitostí než jeho kolegové ovládající bez problémů pouze svůj rodný jazyk. V angličtině dokonce hraje nejen ve filmech, ale i na divadle.

My se s Karlem potkali při zkoušení hry Zimní pohádka s Prague Shakespeare company. "V angličtině mi hodně pomohlo to, že jsem strávil jeden semestr vysoké školy v Americe, ale už když jsem byl malý, tak jsme s bratrem chodili na hrozně dobrou jazykovou školu na náměstí Svobody. To nám strašně pomohlo a nakoplo nás správným směrem do angličtiny," vysvětlil.

Jeho manželka Nikol Kouklová na tom tak dobře není, tak s ní musí herec doma trénovat. "Ale strašně se zlepšila za tu dobu, co začala v angličtině víc komunikovat. A tohle představení, které režíruje Guy Roberts, je pro nás velká výzva," dodal k Zimní pohádce, která se hraje částečně v češtině a částečně v angličtině, ale pro diváky je v divadle Kolowrat, kde se začne hrát 13. října, připraveno i titulkovací zařízení.

O Karla je díky jeho angličtině zájem i v zahraničních filmových produkcích. "Teď jsem se objevil ve filmu Anthropoid, kde jsem měl malou roličku, teď se tady točil i jeden seriál, ve kterém jsem hrál. V Praze teď točí poměrně velké množství zahraničních produkcí, je to dobrá příležitost i pro zdokonalení angličtiny," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám