Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osmnáctiletý Ind, jehož totožnost byla na přání rodiny utajena, se vydal k lékařům s prosbou o odstranění u lidí velice neobvyklého úkazu - ocásku. Nejednalo se prý přitom o vrozenou anomálii, neobvyklý výrůstek ze zad mu začal růst až po dovršení čtrnácti let.

Jeho rodiče zpočátku tuto skutečnost nebrali příliš vážně a ignorovali i fakt, že se výrůstek poměrně rychle zvětšuje. Za poslední čtyři roky dosáhl délky dvaceti centimetrů. Rodina se nakonec začala obávat přílišné pozornosti okolí a zájmu o syna a rozhodla se navštívit nemocnici a požádat odborníky o chirurgické odstranění. Jednou z jejich priorit bylo uchování anonymity nejen mladého pacienta, ale celé rodiny. Lékařům ale nakonec dovolili neobvyklý jev zdokumentovat a následně jej i medializovat.

Podle lékařů se u chlapce mohl ocásek vyvíjet už v embryonálním stadiu v matčině děloze deformací neurální trubice, ale vyčnívat mohl začít až v průběhu jeho růstu v pozdějším věku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám